2009. május 10., vasárnap

Fröccs és Pálinka – Velem Pittyes és Patak

Velem kocsmázz

Velem egy tisztes kis falu ilyentájt, amikor még nem zúgnak itt el turista hordák. Láthatóan nagyobb forgalomra rendezkedtek be, mert több, majdnem üres kocsmát is fel kell lendítenünk. Amit persze szívesen megteszünk. Itt van mindjárt a Pittyes kocsma. Amely tán egy egyszerű családi házként kezdte. Ma hosszú udvarában asztalok, padok – még tán dajdajozni is lehetne. Bent csöpp söntés, kedves bácsival. Nagyfröccs, 150 HUF – mit akarunk még az élettől. Van még magyar tisztesség, a bor meg olyan, amilyen – mit akarunk egy fél pesti buszhegy áráért. Csak ezt a kedves csendet, ezt az igazi, jó békebeli kocsmahangulatot, ugye visszavezet még ide minket jó vezérlő csillagunk?

S mikor talpalunk tovább a kedves vizimalom felé, bepillantnunk a jóval harsányabb színekbe öltöztetett Patak nevű műintézmény udvarába is. Itt aztán a legkülönfélébb tisztes pálinkák kelletik magukat – olyan áron, hogy részegek ettől ma már biztosan nem leszünk. Egy málna 1.250 HUF, igaz egy törkölyt már 750 HUF-ért utánad dobnak. A kettő közt meggy és bodza és ami kell. Igaz 2 cl-es liliputi adag is van, feltételezzük, hogy a betérő óvodások kedvéért. Persze akadnak hagyományosabb dolgok is, mint szatmári szilva 450 HUF ért vagy éppen Unicum 450 HUF-ért, úgyhogy helyesbítjük előbbi megjegyzésünket. Be lehet végülis itt költséghatékonyan rúgni – ha netán ez cél lenne – csak körül kell nézni az itallapon. Amíg még nem folynak össze előttünk a betűk.

Abban meg csak reménykedjünk, hogy előbb-utóbb a velemi vizimalom, e célra nagyonis alkalmatos helyiségében, nyílik valami jófajta helyecske. Ha igen, az elsők leszünk, aki beszámol erről.

Pittyes Kocsma, Velem, Rákóczi ú 34 és Patak, Rákóczi u. 21.

4 megjegyzés:

  1. Kedves Szindbád Csoport!

    Köszönjük a negatív jelzéseket . . . ezek építő jellegűek.
    Viszont a negatívumok mellé hozzá tartozik a pozitívum is.
    Azok a bizonyos nagyon drága pálinkák, Vas megyei pálinkák. (Ez azt jelenti, hogy ha valaki eljön pl. Békéscsabáról, akkor Vas megyében nem a békéscsabai pálinkát kell kóstolgatnia).
    Ugyan ez a helyet a kőszegi minőségi palackos borokkal.
    Az árakat össze lehet hasonlítani bármelyik kőszegi, szombathelyi, pesti árral. MEG FOGTOK LEPŐDNI!
    üdvözlettel
    Csüpi

    VálaszTörlés
  2. Ha ez a reklám helye?? akkor a mi büfénkben nyugalom van, csend van, normális kiszolgálás. Kedves emberek, gyönyörű környezet.

    Nincs kiírva a kapura, hogy kötelező belépés van. Aki akar bejön, jól érzi magát.

    Üdvözlettel
    Csüpi

    VálaszTörlés
  3. Kedves Csüpi,

    szó sincs itt bántásról, sőt. Csak tájékoztatás arról, kire mi vár. amúgy a hely tényleg nagyon klasz, a táj gyönyürű és az is igazán örömteli, hogy van jófajta pálinka - választék.
    Lehet hogy kicsit félreérthetőek voltunk, de tényleg tetszett a hely.
    Ölel:
    Szindbád

    VálaszTörlés
  4. Ez így már mindjárt jobban hangzik!

    GYERE VELEM VELEMBE, TÉRJÉL BE A BÜFÉNKBE :D

    VálaszTörlés