2009. május 5., kedd

Nagy zabálás - Óváros vendéglő, Veszprém


Éhen nem marad itt,
az biztos


Szindbádunk olyan puhán ért földet Veszprém közepén, hogy senki sem kapta fel rá a fejét. Első útja, amint leverte magáról az út porát, az Óváros vendéglőbe vezetett. Annak is a hívogató, vászontetővel védett jókora teraszára.
Itt, nem sokkal a vár alatt, sok csinos hely próbálja becsalni az utast. De Szindbádunk tudta miért ide ül be barátaival.
Először is, a jókora étlap miatt, amelyet tüzetesen meg lehet szemlélni a műintézmény előtt. Aztán az óriási adagokért, a korrekt kiszolgálásért, az izgalommentes táplálkozás lehetőségéért.
Kezdődött az egész egy marhahúslevessel, melyet „gazdagon” szervíroztak (520 HUF). Nem mondjuk azt, hogy Szindbádunk még sohasem evett ilyen jót – de hozta azt a formát, amiért ide beültünk. Sok hús, zöldség tészta, tisztes, iparos módon összerakva. A káposztás bableves, főtt
Ezek után érkezett némi paradicsom- és uborkasaláta (420 HUF) ezeket bátran minősítsük tévedésnek, szégyenteljes tévedésnek. Állott és fonnyadt és nem kedves.
Node ami utána következett, az már inkább érdemes említésre.
Vegyük rögtön a vaslapon sült hátszínsteaket „ördöngősen”, azaz enyhén csípős barnamártással, burgonyaropogóssal (1.780 HUF). A méretről most ne beszéljünk, mert a méret az nem számít. Illetve nem csak az – ezt már Szindbádunk régen megtanulta. De a füstölt csülökkel (620 HUF) talán egy kicsit ravaszabbul sikerült, s elfogyasztani is férfiasabb teljesítmény.barnamártás, nos az olyan volt, amely ízharmóniáját még biztosan felemlegetí hideg téli délutánokon, amikor a sötétfő konyhában majd fokhagymás pirítost kap a fehér kötényes, kövéredő szakácsnétól. Igen, ez volt az igazi – jegyzi majd meg,s csettint hozzá.
Ezen kívül asztalra került még e Tócsiba (!) ágyazott pulykamell, krumpli pürével (1.580 HUF) és egy kapros juhtúróval töltött pulyakmellfilé rizzsel, krumplipürével (1.580 HUF). Két, a magyaros vonalat követő, de mégiscsak eredeti kreáció, frissen, fürgén, fiatalosan és felettébb laktatóan.
Olyan hely ez ahol kényelmesen el lehet üldögélni, ahol Szindbádunk érdeklődve figyelheti a félelmetes méretű adagokat, amelyeket a szomszéd asztalokhoz visznek, ahová jó visszatérni, ha egy nagyot akarunk zabálni.
Ezzel Szindbádunk visszakapaszkodott gyorsjáratú hajójára, s már ott sem volt.
Óváros Vendéglő, Veszprém, Szabadság tér 14.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése