2009. április 8., szerda

Reggelizz, ahogy a király - Két Szerecsen Kávézó és étterem


A sajtos omlett bája

A Szindbád Csoport kebelében alakult early bird task force alegység nekikezdett módszeresen feltérképezni a reggeliző helyeket. Mert modern, nagyvárosi ember reggeliző hely nélkül csak árnya lehet önmagának, s könnyen válhat a gúny céltáblájává is, ha hirtelenjében nem tud kettőt mondani. Ezt elkerülendő, nézzünk hát reggeliző helyeket.
Kezdetnek legyen itt a Két Szerecsen Kávézó és Étterem. (Majd követi ezt rövidesen a környékről a Komédiás és a Művész is.)
Hajnali kilencet mutat a toronyóra, a kelő nap sugarai megcsillannak ahol kell nekik. A szmog csendesen ül meg az ún. pesti Broadway felett.
De a Két Szerecsenben bezzeg élet van már. Néhány asztalt kitoltak a poros járdára. Bent még ott az a hajnali kellemes érzés, hogy jó lesz ez a nap, meglásd. Az ablak melletti szépen terített asztalhoz telepedünk, onnan jól látni mindent, az utcán szaró kutyákat és a szorgalmasan büntető parkoló őrt.
Capucinóval kezdjük – rendben van a dolog. Aztán egy erős sajtos omlett következik (830HUF), olyan, amiből nem sajnálták az anyagot. Hozzá barna kenyér, fehér kenyér, péksüti. Felszolgáló hölgyünk – ismételjük meg, a kocsmalátogató ember számára e brutálisan korai időpontban is – felettébb kedves, bár mi, eltekintve a többi itt étkezőtől, még nem vagyunk törzsvendégek. A mögöttünk lévőtől arról érdeklődik, hogy hozza e a szokásos kecsöpöt (hozza. Brr) A másiktól, hogy ma is virsli legyen-e és így tovább.
Közben persze csak odalesünk, mi lesz ma a fő finomság ebédidőben: Fokhagymás laskagomba, friss petrezselyemmel, házi kenyérrel, vajban sült csirkemell, olíva-, és kapribogyóval, bazsalikomos burgonyapürével, és végül francia citromtorta karamellel (2.890HUF).
Így egy nagy sajtos omlett után sem hangzik olyan nagyon vészesen a dolog. Lehet, egyszer tán még ebédidőben is visszatérünk, e reggelire felettébb alkalmas helyre.
Mindent összefoglalva, a Két szerecsentől a még mindig korai időpontban elégedetten távozik csapatunk azzal, hogy így elsőre elég magasra sikerült a léc. Meglátjuk, a környékbéli konkurensek megugorják-e.

Két Szerecsen, Budapest VI. Nagymező utca 14., a Radnóti Színházzal szemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése