2009. április 13., hétfő

Békés thai ebéd - Tata Pikantó Étterem




Kerthelyiség, jó kilátással


Tatai kulináris kalandozásaink csúcsának szánjuk a tóparti Pikantó vendéglőt. Hétvégét mutat a pajkos naptár, nagyszerű az idő – két hasonlóan biztató kerthelyiségbe már be se férünk, sem a Halászcsárdában, se a Grillvendéglőben nincs éppen szabad asztal. Így jutunk el a Pikantóhoz. Terasz, aztán a modern kor állítólagos ízlésének megfelelő, fából készült, szép, nagy kör alakú építmény, korszerű ám lélek- és fantáziátlan berendezéssel, de ezzel nem akarjuk bántani,csak úgy megjegyezzük. Az étlap viszont elég alapos, sokáig is válogatunk, de közben legalább csodálhatjuk az Öreg-tavat, meg a Várat és az Eötvös gimnázium sziluettjét.

Jegyezzük meg, hogy jókora játszótért csatoltak a gyerekesek kedvéért a teraszhoz ami igazán barátságos megoldásnak tűnik.

De nézzük a jegyzőkönyvet, mit is fogyasztottunk:

Kértünk egy Bruschettát paradicsommal, bazsalikommal és fokhagymával (690HUF). És amit kaptunk az bőségese megfelelt a várakozásoknak. Sőt. Négy szelet tisztességes étvágygerjesztő, csinosan adjusztálva.

Aztán jön egy olyan csirkecomb filével, melyet camemberttel sütöttek át, s hozzá snidlinges burgonyapüré társult (1.590HUF) Tisztes belépőszint, kezdi mutogatni, hogy van itt valaki, aki tud bánni a fakanállal. Átlapozzuk a bélszínekről szóló oldalakat, ahogyan most nem lassítunk a pisztrángokkal, fogasokkal, lazacokkal és tintahalakkal magát kellető lapnál sem.

Inkább valami thai kaját ennénk, nyavalygunk. És tessék. Következik egy Gai pad med mamuong (1.590HUF) névre hallgató ügyes kis költemény, amely a mi nyelvjárásunkban valahogyan így hangzana: piros currys csirke, mandulával, kókusszal, zöldséggel és rizzsel – mindez egy praktikus edényben, pálcával. Csípős, ahogy annak lennie kell, hogy még kellemes legyen, de már érezzük az erejét. Omlós, hogy tudjuk élvezni a csirke minden ízét. A rizs, nos a rizs talán egy csöppet jobban szétfőtt a kelleténél és ez megnehezíti a pálcikával történő fogyasztást, de ezt még elnézzük.

Levezetésként egy görög saláta(1.490HUF) névre hallgató színpompás összeállítással könnyítünk magunkon, amely bőven tartalmaz juhsajtot, pepperónit és olívabogyót is. Más tesztelőinknek még lecsúszik egy csokoládés muffin vaníliafagyival és csokiöntettel (790HUF). Értékelő csoportunk elégedett morgásokat és kéjenc brummogásokat jegyezhetett föl kis szolgálati jegyzetfüzete arany lapjaira ekkor, így speciális egységünk tatai kalandozásának a végén.

Pikantó Mediterrán Grill és Szabadidőpark, Tata, Tópart sétány 13.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése