2009. április 13., hétfő

Szálló Rolls Royce-szal - Tata, Hotel Gottwald

Még van hová fejlődni, de nem remény-
telen


A Szindbád csoport speciálisan kiképzett, különleges egységét legutoljára Tatán vetettük be, feltérképezendő az itteni kulináris lehetőségeket.
Elöljáróban állapítsunk csak meg annyit, Tata-Tóváros helyes kis település nem túl messze Budapesttől, csinos tavacskával és több étkezésre alkalmas egységgel. Speciális csoportunk több szegmensben is vizsgálódott. (Ezek eredménye alant olvasható)
Kezdjük mindjárt a Hotel Gottwalddal, amely szemmel láthatólag nemrégiben teljesedett ki, nem kevés Európa uniós és Széchenyi hiteles pénzből. Uszoda, szauna, szép kert – ami csak szem szájnak, fürdőruhának ingere.
De maradjunk csak a vendéglőnél – fő éke egy hatalmas és már-már délszaki terasz, amely a langynál egy fokkal melegebb tavaszban igazán nagy érték.
Aztán jönnek a felszolgálók, meg úgy általában a személyzet. Amúgy mindenki kedves, ha éppen előkerül, de mégiscsak nagy amatőr báj lengi be a viselkedésüket. Láthatóan, EU-s pénzből lehet márványból faragni padlót és padot, és minden kőbe bevésni a tulajdonosokról nevezett szálloda monogramját, de igazi vendéglátóssá válni emígyen nem lehet ripsz-ropsz.
Mindegy, mi annak is örülünk, hogy a különféle pultosok, fiúk és lányok pajkosan évődnek egymással, láthatóan kitűnően elvannak, mi pedig igyekszünk minél kevésbé zavarni ezt az idillt. Aztán, mire lehullik a vakolat biztosan belejönnek abba, hogy nem illik feleslegesen hosszú percekig váratni a vendéget mert az még bemorcul. Amúgy, a fiatalkori Sophie Marceau-ra kísértetiesen hasonlító pincérlány vidám megjegyzéseit napestig hallgatnánk és legszívesebben megkérnénk, vegye le a szolgálati ruháját és csapódjon hozzánk, nyaralni.
No, de együnk is . Kezdetnek egy Ferenc József kedvence (590 HUF) névre hallgató levessel barátkozunk. Krumplikrém, benne gomba és marhanyelv- csíkok. Nagyobb bajunk soha ne essék. Aztán tejszínes póréhagyma leves füstölt sajtos krutonnal. (Barátok közt ez pirítós, füstölt sajttal) – de mindenképpen előnynek mondható, hogy amikor kérünk szépen még egy ilyen krutont, rövidesen még kettőt kapunk, ami szívet melengető megoldás.
Aztán – a diétásabb végéből következik egy roston sült pulykamell, párolt gyümölcsökkel (1.690HUF). A pulykamell meglehetősen száraz, a gyümölcsök fantáziátlanok –de némi, langyosan érkező viszkivel (650HUF-tól) bátran fogyasztható. A rostonsült jércemell roquefort mártással, roggyantott zöldségágyon (1.890 HUF) már jóval biztatóbb szerzet, ha nem is egy konyhaművészeti remek, de rendelkezik az ízek tisztes harmóniájával.
Rejt még az étlap borskéregben sült sertés szűzpecsenyét csiperkés tejszínes demi-glace mártással (2.290HUF) amely fő jellemzője, hogy bizony a borssal valóban nem spóroltak, agy más íz kevéssé fedezhető fel – de végülis a borskéreg már csak ilyen lehet.
Amúgy van bélszín bankár módra (5.500HUF), de ezt próbálja ki az az úr, aki bitang nagy Rollce-Royce-jával a bejárat elé parkolt.
Összegzésképpen. Tata Jó hely, a Hotel Gottwald- és még sokat fejlődhet - lehetővé tesz kellemes kikapcsolódást, és a városba is hamar besétálhatunk, ha új kalandokra vágyunk.
Hotel Gottwald, Tata, Fekete utca 1.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése