2010. december 5., vasárnap

A Beretvás, amit szeretünk

A tuti hely

A Beretvás Borháznak és Vendéglőnek elsősorban a vendégszeretetét dícsérjük meg. Első pillanatban persze nem olyan nagy dolog, ha kedvesen fogadják az embert. De aki ismeri az életet, az tudja, meg kell becsülni az ilyet. Jól főzni sok helyen tudnak, nagyszerű borokat sok helyen ihatunk, na ja. De olyan igazi vendégnek lenni mindehhez, na az az igazi. Ezért még utazni is hajlandóak vagyunk. Kerekegyháza nem a világ vége. Kecskemétről csak egy nagyobb iramodásnyi, és Budapestről is huss, hamar leérünk, ha el akarjuk hagyni a bűnös várost és valami tisztesre vágyunk.

Nemcsak a fogadtatás családi, de a konyhán is házias ételek készülnek, no meg kemencében sült specialitások. Büszkék arra is, hogy az ételek alapanyagainak megválasztásánál különleges hangsúlyt fektetnek arra, hogy csak válogatott minőségű, elsősorban a környék gazdaságaiban előállított alapanyagok kerüljenek az asztalra. Vasi pecsenye, vagy marhapörkölt – ez itt a menő.

A szépen felújított, méretes terem valószínűleg ideális méretesebb rendezvényekre is, főleg, ha tavassszal készen lesz a szomszédos panzió. És akkor aztán annak sincs gondja, aki a borkostolás után már úgy érzi, inkább maradna.

És miért ne érezné úgy, ha néhány kellemes és minőségi gyümölcspálinkával megerősítette a gyomrát.

Majd a falatozás után a borkostoló következik. A Beretvás nem saját borokat kínál, hanem jó pincészetek finom borait gyűjtötte össze és értő módon prezentálja ezeket.

Kétségtelen, a környékbéli szőlők borait nem nagyon emlegették a csúcsborok között. De mostanában azért változik a kép, lehet, hogy előbb-utóbb érdemes lenne ezeket az újra felfedezett homoki borokat is bemutatni, hogy igenis akad tisztes köztük.

Mindent egybevéve,a Beretvás kedélyes, jó hely. Olyan, ahol bátran kellemesen érezhetjük magunkat. Ahol annyit ehetünk, hogy utána már mozdulni is alig bírjunk. És még ezt sem bánjuk.

Ha arra jár, nem érdemes kihagyni.

Beretvás Bor- és Pálinkatörténeti Bemutatóhely 6041 Kerekegyháza, Rákóczi u. 108. Telefon: +36 70 372 8859

2 megjegyzés: