2009. november 4., szerda

Európa lazacai egybesüljetek!


Móló a zsinagóga mellett

A szombathelyi Cafe Mólóban az a jó, hogy finoman és fantáziadúsan főznek, kedvesen, még ha kicsit lezserül is, szolgálnak ki, és a mai kor követelményeinek megfelel a belső berendezés.
Nem illik ilyet mondani, de egy fagyos őszi nap késő délutánján kissé bizalmatlanul nyitottunk be a Cafe Mólóba, már csak azért is, hogy mi az, hogy móló? Itt?
De egy gyorsan és határozottan érkező viszki (Chivas 1240 HUF),majd az utána jövő étlap kezdte oldani a bennünket oly szorító belső feszültséget.
Még az óvatos rendelési politikánál maradva egy maceszgombócos húslevest kértünk magunk elé (590 HUF), szépen megrakott tál, tisztes ízek, sok zöldség, valóságos macesz gombóc. Indításnak igazán megfelel. A duhajabbak tehát megpróbálkozhatnak egy mexikói sajtlevessel csirkével, paradicsomos salsával és tortillával (790 HUF) és meg kell állapítaniuk, hogy még ez a távolabbi földrész nevét viselő dolog is rendben van.
A vegetáriánus rovatot átugorjuk, bár egy illatos sajtok roston, grillezett zöldségekkel (1990 HUF) névre hallgató ételnél megremeg egy pillanatra a kezünk. De nézzük inkább egy irdalt lazac steak-et könnyű salátával (2390 HUF). Nos, a rendszerváltás egyik nagy előnye, hogy az EU tag Magyarországon a lazac népélelmezési cikké vált. És ennek megfelelően a mai kor szakácsai már olyan rutinnal birkóznak meg e feladattal, mint hajdan a cigánypecsenyével vagy a mákostésztával.
A mi lazacunk is bárhol asztalra kerülhetnek a nagy Európában – Európa lazacai egybesüljetek!
És ha már lazac, legyen kövér, kommandónk másik tagja egy cézár salátás lazaccal, mely ruccolával, paradicsommal megbolondított (1890 HUF) véteti észre magát. Lásd fentebb: OK.
A kimélő életmódot folytassuk kakukkfüves tejfölben érlelt jércemell-el, méghozzá rántva (1490 HUF) és nyaljuk meg utána a nyalandó számú ujjainkat.
Valószínűleg a nemzetközi chef akadémián nem fogják aranytálon körbehordozni – de ez minősítse a chef akadémiákat.
Mindent egyben: kellemes hely, jó kiszolgálás, változatos étlap, és jó ételek, elfogadható áron.
Cafe Moló, Szombathely, Rákoczi Ferenc utca 1. (A zsinagóga mellett)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése