2009. november 22., vasárnap

Don Pepe a korrekt, de nem izgalmas


A jó tanuló felel

A Don Pepe budaörsi üzemegységében az a jó, hogy elég finoman főznek, kedvesek a kiszolgálók, van kerthelyiség és még egy kis gyerekjátszótér is.

A Don Pepében tulajdonképpen csak a nevét nem szeretem – évig valószínűleg ez tartott vissza attól, hogy betegyem ilyesfajta helyekre a lábamat. De aztán egy bennfentes becipelt, és meg kell mondanom, ha nem gondolok a vendéglő és céghálózat nevére, akkor minden rendben van.

Nagyon jó az erőleves gazdagon (680 HUF), mert tényleg gazdag és finom, olyan, amilyennek lennie kell. Személyes kedvencem amúgy az olasz paradicsomleves (610 HUF) sajttal és kevés zellerrel ízesítve. Én mondjuk nem cukroznám ennyire meg, de tudjuk be azt a cukrot a magyar átlagízlésnek tett engedménynek. Amúgy sűrű és jóízű, szinte sajnáljuk, mire kikanalazzuk az egészet, hogy nincs tovább.

De van más helyette. A csirkék és a pulykák bőséges világából idézzünk fel egy QUESADILLAS CON POLLO-t (1980 HUF) ez pedig tortilla hagymás, kukoricás, vörösbabos, csirkés fûszeres raguval, sajttal megtöltve, tejföllel és paradicsomos salsával, guacamoléva – jelentsen ez utóbbi bármit is. Tisztes adag, jó ízek, szép adjusztálás. Ha mégis valamit kritikusat akarnánk mondani, akkor az talán a lélek hiánya. Én minden receptet úgy kezdenék, végy egy adag lelket és annyit tégy az ételbe belőle, amennyit az fölvesz. Nos, a Don Pepe szervírozta ételekből éppen ez a lélek, ez az egyéniség, valami kis szín és ötlet az ami hiányzik. Minden finom és jó. Csak olyan ez, amint amikor a stréber tanuló hibátlanul fölmondja a betanult leckét – mindent tud, sokra is viszi majd a vizsgákon, még tanulmányi versenyt is nyer vele – de valahogy nem fogunk tudni érte ebben a nagy tökéletességben igazán lelkesedni érte. De félre az értelmiségi fanyalgást.

Itt a steak grillzöldségekkel (2980 HUF) – lásd fentebb. Úgy sült át, ahogy kértük, az ízére sincs nagy panasz – de semmi kis rafinéria, finesz, egyéni báj. Valami kis szépségpötty – amitől Marilyn Monroe is oly kívánatos lett.

Végül túrógombóc (660 HUF) – de addigra már úgy jól laktunk, mint a duda.

Összességében, lehet itt azért rendesen enni.

Don Pepe, Budaörs, Gyár utca 2. A Budaörsi Ipari Park bejáratánál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése