![]() |
A mi kombinációnk, amit megjátszottunk |
Szóval, a Főzelékbár. Itt, ezen az egyre inkább el
turistásodó helyen amúgy ajándék egy ilyen proletár őszinteséggel működő
intézmény. Önkiszolgáló, kicsit zavaros módon megszervezve. Mert sorba állsz a
kajádért, azt ráteszik egy tálcára, majd a pénztárnál átveheted. N,a most ugye,
többen adagolják a kosztot. Lehet izgulni,a kasszánál, a tiedet nyomják-e a
kezedbe vagy sem . Mindez jó alkalmat teremt arra, hogy ismerkedjünk a környék
iroda-világának szorgos népével.
Ami az ellátást illeti, nevének megfelelően minden
alapfőzelék megtalálható a szortimentben. A sóska, a spenót, a tök, a zöldbab,
a szárazbab, talán még a paradicsomos káposzta is. Az árak felettébb
moderáltak. Történetünk főszereplője, a menü, mindösszesen hétszázkilencven
forint.
Ezért lehet választani egy levest. Ott jártunkkor
francia-hagymaleves, sütőtök leves és az évszaknak kevéssé megfelelő hideg
meggyleves ízei közül szemezgethettünk. Aztán ugye a főzelékek. És minden
főzelékek lelke, a hangzásvilágában is a létező szocializmust idéző: feltét.

Nos, mi a magunk csikágói gyomrával a francia hagymaleves,
zöldbabfőzelék, rántott csirkemáj mellett tettük le a garast – illetve a
hétszázkilencven forintot.
Majd szépen leültünk egy ablak melletti fotelba, egy fémből
készült afféle kerti asztalhoz.
A leves nekünk, akik a kalocsai 37. forradalmi ezred
kosztján is edződtünk könnyedén abszolválható volt. Sőt. A főzelék a nagyon
finom, a csirkemáj pedig a maga módján a csirkemennyország része, kifejezetten
ebédezők számára.
Összességében viszonylag gyorsan, kulturáltan lehet menűzni,
nem beszélve a tisztes ár- érték viszonyról.
Más kérdés, mit szólt volna mindehhez állandó jellegű
tettestársunk, gazellatestű Béta, aki a jóval kifinomultabb budai stíl
kedvelője. De miután ő mindig kritikus – de építőn kritikus – véleményével nem
befolyásolt minket, miután távol volt tőlünk, azt mondjuk, ide még
visszatérünk.
És kombinálunk tovább.
(Budapest, 5, Nádor utca 14.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése